Om oss

  • Vi ska främja Budokarate. Som Sensei Ohgami  (1941-2019) verkat för sedan 1969. Han har också drivit samurai-dojo samma tid. Vi anordnar kurser och läger. Samt bevarar de principer han verkat för under 50 år. 

Vi tränar Budokarate, Budo är ett samlingsnamn för Naginata-Jukendo- Shorinjikenpo- Judo-Sumo-Kendo-Kyudo-Aikido-Karate samt lokalen Budokan i Japan. Vilka har gemensamt - 

 

Bushido har växt fram ur en sammansmältning av Buddism och Shintoism:

De sju principerna:

Gi: Moral

Yu: Mod

Jin: Välvilja

Rei: Respekt, hövlighet

Makoto: Ärlighet

Shugi: Lojalitet, hängivenhet

Mekyo: Heder och ära

 

Jag har tränat karate sedan aug 1978. Shitoryu i Karlstad. Började 11/11 1980 på Samural-dojo Göteborg. Har också tränat Kyokokushinkai i Karlstad på 70 talet och i Göteborg runt 90 talet. Shotokan. Har drivit Budokultur karate ca. 15 år den drivs nu av Enes S.  Har tränat box i några år. Och spinning under ett flertal år. 

Startade en förening igen i Surte 18 jan 2020. Tillsammans med Robert Stavrevski. Budowadokai karate. Vi tillhör SKW samt aktiv ungdom.  Jag tränar regelbundet så ofta som möjligt helst varje dag. Robert började med mig i Kungälv och sköter allt pappersarbete. 

Vi främjar Budo som kommer från Buddismen och innefattar Moral - Mod - Välvilja - Respekt och hövlighet- Ärlighet - Lojalitet samt hängivenhet - Heder och ära.

Ledare:

Thomas JKF Wadokai

Robert BWK